Rågrutor ca 20 bitar
50 g smör eller margarin
5 dl vatten
50 g jäst
2 tsk salt
½ dl ljus eller mörk sirap
1½ dl (hackad) torkad frukt eller russin
7 dl Grovt rågmjöl
Ca 7 dl vetemjöl
Smält smöret, häll i vattnet och låt det bli fingervarm. Smula ner jästen och lös upp den med vätskan, rör i salt,sirap och russin. Arbeta in rågmjölet och hälften av vetemjölet. Arbeta därefter in så mycket mjöl tills degen släpper från bunken men fortfarande känns smidig. Låt jäsa under bakduk i 30 min.Arbeta sedan degen i bunke eller på
Idag var jag i väg på gynekologisk cellprovskontroll, alltid lika trevligt. Och när man ligger halvt naken och uppfläkt med instrument mellan benen så frågor hon -Är det obekvämt?.... Hon fråga givetvis för att vara snäll men det kändes som ganska självklart. Nåja annars så har dagen flutit på bra, tvättat, promenerat,bakat och plockat lite.
Ha en bra kväll!
2 kommentarer:
Åh detta bröd såg ju skitgott ut ju, undra om jag ska baka detta på fredag =)
Haha, men vilken trevlig dag du haft med en sådan undersökning. Haha, självklart är det obekvämt, vilken dum fråga, haha!
Vilken tur att du är piggare i förkylningen, eller ialf på benen igen. Ha en forts mysig onsdagkväll.
Kram.
Åh va gott de såg ut!
Kom ner snart så kan vi baka!
Neo vill att ni ska komma snart =)
Skicka en kommentar